Eén onderdeel, meerdere mogelijkheden

Hartman onderdelen hebben soms één artikelnummer, maar kunnen op meerdere type Hartman tuinmeubelen gebruikt worden. Raak dus niet in de war als er op de verpakking een ander type tuinstoel staat dan dat u had besteld. Dit betekent niet dat het niet het juiste onderdeel is. Enkele voorbeelden tuinstoelen waar de onderdelen het zelfde voor zijn:

  • Standenstoel Alice --- Standenstoel Brisbane
  • Standenstoel Passion --- Standenstoel Raffaelo --- Standenstoel San Remo
  • Tuinstoel Melania --- Tuinstoel Java --- Tuinstoel Louis --- Tuinstoel Semarang

Handleiding Hartman Parasoldoek vervangen

1. Zorg dat je parasol stabiel rechtop staat en vouw deze 1/4e open.
2. Schroef onderaan ieder uiteinde van de ribben het parasoldoek los.
3. Gebruik een keukentrap om bovenop de parasol de topkap los te draaien als deze aanwezig is.
4. Knoop of rits bovenaan de parasol het doek los.
5. Verwijder het oude parasoldoek.
6. Controleer of alle ribpunten nog in goed conditie zijn, vervang deze indien nodig.
7. Vouw het nieuwe parasoldoek over het frame heen, let op binnen- en buitenkant.
8. Knoop of rits de bovenzijde van het parasoldoek dicht waardoor het doek niet meer afzakt.
9. Schroef de uiteinden van het doek weer vast op de ribpunten van de baleinen.
10. Draai de topkap bovenop de parasol weer vast als dit van toepassing is.
11. Draai de parasol voor een eerste keer in zijn geheel gecontroleerd open.

Wil jij jouw nieuwe doek optimaal beschermen, denk dan aan de juiste parasolhoes.
Wij wensen je weer veel plezier van je parasol!
 


Rubberen loungerband in vorm krijgen

Er bestaat een mogelijkheid dat de rubberen band van de Da Vinci Lounger niet vlekkeloos om het wiel gaat omdat de ronde vorm bij levering niet optimaal rond is. In dat geval geven wij de tip mee om het rubbere bandje 15-20 minuten in een bak met warm water te leggen. Dit zorgt ervoor dat het rubber flexibel wordt en om het wiel geplaatst kan worden.

 


Stoeldoppen vervangen? Warm water!

Stoeldoppen slijten, dat is een feit. De één wat minder snel op een glad marmeren vloer, de ander sneller op een ruwe grindtegel. Dus om de paar jaar zullen de stoeldoppen aan vervanging toe zijn.
Vaak is het eruit wrikken van een oude dop wat minder nauwkeurig dan het plaatsen van een nieuwe. De dop is immers toch al versleten, dus of hij er nou in één of in drie delen eruit komt, dat maakt dan niet meer uit.

Maar een nieuwe pootdop wil je toch vaak keurig en recht in of om de stoelpoot krijgen. En dát valt niet altijd mee met het harde slijtvaste kunststof van tegenwoordig.
Gelukkig werkt één ding altijd: Pootdoppen houden van een heerlijk warm bad alvorens ze te plaatsen. Leg de doppen 15-20 minuten in heet water. (niet kokend). Neem de doppen uit het water en u zult zien dat alle ribben en randjes nu soepel genoeg zijn om de pootdop makkelijk te plaatsen. Na het afkoelen van de dop in of om de stoelpoot zit deze weer muurvast en kunt u weer jaren genieten van uw Hartman tuinstoel.


Wiebelende tafel? Nieuwe pootdoppen!

Niets is vervelender dan een tafel die niet stabiel staat. Het eerste waar de meesten meteen aan denken is een krant of bierviltje onder de poot leggen, maar heel chique is dit niet natuurlijk. Heeft u weleens nagedacht dat het waarschijnlijk ligt aan de versleten pootdoppen? Wij van hartmanonderdelen.nl bieden voor vrijwel alle Hartman tuintafels en tuinstoelen pootdoppen. Goedkoop en makkelijk te monteren! 


Onderdelen niet eeuwig leverbaar, denk aan reserve onderdelen

Niet alle onderdelen van Hartman zijn voor altijd leverbaar. Dit heeft te maken met het verouderen van de tuinmeubelen. Hartman zal geen onderdelen blijven produceren voor hele oude tuinmeubelen en ook nog nieuwe modellen tuinmeubelen blijven introduceren. Daarom raden wij aan om reserve onderdelen in te kopen en goed te bewaren. Mocht uw type tuinstoel geen onderdelen meer beschikbaar hebben, heeft u altijd nog het juiste onderdeel achter de hand. 

 

© 2022 - 2024 Hartmanonderdelen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel